Marloes Tuk 100e deelnemer VentureLab Twente

Rinke Zonneveld (Ministerie van ELI) en Marloes Tuk (CP/NL)

Marloes Tuk (CP/NL) en Rinke Zonneveld (Min. van ELI)

Vandaag verwelkomde Venturelab Twente officieel haar 100e deelnemer tijdens een speciale bijeenkomst in The Corridor (Enschede). Venturelab biedt business development support voor hightech startups en een groeiversneller voor bestaande bedrijven. Sinds februari 2009 zijn 5 groepen met kennisintensieve ondernemers gestart. De 100e deelnemer is Marloes Tuk, oprichter en commercieel directeur van Cable Protection Nederland BV. Het bedrijf verkoopt innovatieve zeekabelbescherming en werd al genomineerd voor twee belangrijke prijzen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst in The Corridor overhandigde Rinke Zonneveld (Directeur Ondernemerschap van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie – ELI) Marloes Tuk een cheque, te besteden aan een promotievideo voor haar bedrijf. Hij wees daarbij op het bijzondere belang van jonge, high-tech bedrijven als sterke aanjagers van kennisvalorisatie en werkgelegenheid, en regionale initiatieven om startende ondernemers te ondersteunen. De bijeenkomst vond plaats in het kader van de ‘Global Entrepreneurship Week (GEW)’ (15-21 november), waaraan wereldwijd meer dan 100 landen deelnemen, om in het bijzonder ondernemerschap onder jongeren te promoten.

VentureLab Twente is een business support programma voor ‘high tech – high growth’  bedrijven dat zich richt op groeiversnelling, met meer en duurzame werkgelegenheid als resultaat. VentureLab Twente helpt Cable Protection Nederland BV (CP/NL) bij het onderzoeken van kansrijke businessmodellen voor een innovatieve kabelbeschermer.  CP/NL werd genomineerd als een van twintig innovatieve bedrijven voor de LiveWIRE Award 2010 en als een van zeven snel groeiende innovatieve bedrijven voor de Young Technology Award. Marloes Tuk (27) startte Cable Protection Nederland BV (CP/NL) in september 2009.