Hoe zit het met jouw ondernemende DNA?

Er bestaan heel wat misvattingen over de moderne ondernemer, veelal ingegeven door iconen als Steve Jobs en Mark Zuckerberg, dat je een twintiger moet zijn met een rigoureuze manier van denken en een enorm ego. Maar, zoals aangetoond door een uitgebreide recente studie voor startup incubators, zijn deze mensen eigenlijk alleen maar uitzonderingen.

Gedurende de afgelopen drie jaar liet het Founder Institute sollicitantan een reeks karakter en vaardigheden tests uitvoeren. Vervolgens monitorde dit instituut deze kandidaten (meer dan 15.000 geteste personen), toen zij hun specifieke startups begonnen. Het doel: ontdekken of er enige vorm van overeenkomst bestaat tussen persoonlijke kenmerken en factoren als de kans op winstverbetering en marktbepaling.

Zoals u kunt zien in deze infographic, zijn de beste ondernemers  meestal degenen die reeds eerder relevante werkervaring hebben opgedaan, belangrijke real-world expertise en vakkennis hebben, en die langer dan tien jaar over deze ervaring beschikken.

Andere kenmerken zijn meer vanzelfsprekend, je moet open-minded en flexibel zijn, en in een fractie van een seconde kunnen reageren. Je moet vriendelijk zijn, en hoeft geen hoog IQ te hebben in de traditionele zin, maar wat je wel moet hebben is de mogelijkheid om patronen te herkennen.

entrepreneurial-dna-do-you-have-it_511c09402a524

Crowdfunding en Crowdsourcing

Er bestaat heel wat discussie over de beste manier waarop uw bedrijf kan profiteren van crowdfunding. De opwinding gaat alleen maar over crowdfunding, en terecht, als je ziet hoe snel deze crowdfunding industrie is gegroeid in 2012. Een ander fenomeen, crowdsourcing, heeft ook een aanzienlijke vlucht genomen in de afgelopen jaren, en met dit als overweging heeft het bedrijf MyCareerTools vijf goede redenen gepresenteerd waarom bedrijven en organisaties echt eens goed naar crowdsourcing zouden moeten kijken:

De belangrijkste redenen waarom bedrijven Crowdsourcing moeten overwegen zijn:

1 / om geld te besparen

2 / om tijd te besparen

3 / om te innoveren

4 / klanttevredenheid te meten en

5 / voor schaalvergroting.

Om dit idee beter te illustreren, kwamen ze met deze infographic en enkele specifieke gevallen:

crowdfunding-infographic
Een andere manier van crowdsourcing, en door veel weblogs toegepast, is het gebruiken van feedback van consumenten voor het genereren van nieuwe content.

Succes komt na het mislukkingen [infographic]

Mensen zijn bang voor mislukkingen en dit is de belangrijkste reden waarom ze niet succesvol zijn. Het is een feit dat de meeste mensen nu die rijk en succesvol zijn, eerder een aantal mislukkingen kenden. Tot op zekere hoogte hebben ze in het verleden gefaald. Als je deze infographic bekijkt, kun je zien wat voor ervaringen deze beroemdheden hadden voordat zij zo succesvol werden.

Stop dus niet met hard werken als je twijfelt aan succes. Blijf gewoon geloven in wat je doet want er zal waarschijnlijk geen succes komen zonder eerdere tegenslagen. Het is gewoon de realiteit van het leven dat je eerst moet falen om succesvol te zijn.

 failure-and-success1

Crowdfunding Nu en in de Toekomst

Crowdfunding is, zoal de uitdrukking al aangeeft, “het proces van de financiering van een activiteit of onderneming door middel van het genereren van veel kleine geldbedragen van een groot aantal personen, meestal met behulp van het internet”.

Omdat we tegenwoordig in een voortdurende golf van recessies lijken te zitten, staan startups onder enorme druk om winstgevend te blijven, en ondernemers beleven nou dan ook niet de beste tijden. Crowdfunding verschaft dit soort ondernemers en bedrijven een goede kans op succes omdat ze  hun initiatieven en plannen aan de hele wereldgemeenschap kunnen tonen. De onderstaande infographic van Eventstir, geeft een uitstekend overzicht van de wereldwijde crowdfunding arena.

Er staat een breed scala aan onderwerpen in, zoals het totale bedrag dat aan middelen gegenereerd is, en een toelichting op dit platform per regio, samen met specifieke delen van de wereld, en ook de grootste platforms en samenwerkingsverbanden.

Bekijk ook een Symbid groep van VentureLab. Symbid is een online crowdfunding infrastructuur waar investeerders vanaf EUR 20.

crowdsourcing-helps-business

Startups kunnen hun voordeel doen met YouTube Marketing

YouTube-video is een perfect medium voor startups. Op deze manier kun je eenvoudig uitleggen jouw product of dienst uitleggen, en het kan je helpen de zoekresultaten te domineren. Met YouTube als tweede zoekmachine, net na Google, kan een video-kanaal, dat verklaart waarom jouw idee waardevol is en waarom iedereen het zou moeten kennen, je zeker helpen om succesvol te zijn.

Van begin af aan heeft VentureLab International gebruik gemaakt van video’s om het programma te promoten en om potentiële studenten een idee te geven wat VentureLab eigenlijk is. Je kunt hier deze video’s bekijken.

Wil je profiteren van alle voordelen van YouTube, bekijk dan de Insego infographic hieronder voor tips over SEO, branding en social media strategie.

 

Business angels schieten negen van de tien investeringsplannen af.

Business angels – particuliere investeerders die geld steken in jonge ondernemingen – schieten negen van de tien investeringsplannen af. Een knelpunt blijkt de kwaliteit van de ondernemer en het voorstel.

Dit blijkt uit een onderzoek van koepelorganisatie Business Angels Netwerken Nederland (Bann) onder 110 vermogende investeerders. De business angels blijken vooral mannen te zijn (93 procent) die in iets meer dan de helft van de gevallen een bedrag tot een half miljoen euro te spenderen hebben.

Vermogen
Drie op de tien ondervraagde investeerders heeft een vermogen beschikbaar van meer dan een miljoen euro. Gemiddeld steekt de business angel zijn geld in 6,5 participaties. Per deelneming gaat het meestal om een bedrag onder de 100 duizend euro. In tien procent van de gevallen bedraagt de investering meer dan een half miljoen euro. Het is volgens de organisatie voor het eerst dat het fenomeen business angel, of ‘informal investor’, op deze manier in kaart is gebracht. Volgens Bann-voorzitter Harry Helwegen kunnen business angels een belangrijke impuls geven aan (startende) ondernemers.

Financiering
“Vooral voor innovatieve starters is het binnenhalen van externe financiering in de praktijk een lastige opgave”, aldus Helwegen. Ondernemers zelf blijken het soms moeilijk te vinden om een deel van de zeggenschap over hun onderneming op te geven. Driekwart van de business angels blijkt een inhoudelijke rol te vervullen bij het bedrijf waarin ze investeren. Meestal gaat het om een ‘coachende’ rol en het inbrengen van contacten die het bedrijf verder kunnen helpen in de zijn branche.
Bron en meer info: het financieele dagblad FD.nl

Op zoek naar een investeerder? Overtuig investeerders én ontvang meer geld onder de beste voorwaarden. Hoe? Dat leest u o.a. op ondernemerinbusiness.nl.

Uw bedrijf kan ook profiteren van “de goede zaak”

Innovatieve ondernemers maken betere producten, diensten en technologieën om ons leven gemakkelijker, gelukkiger en comfortabeler te maken. Sommige bedrijven gaan zelfs nog verder, door zich vast te bijten in moeilijke sociale en milieu-uitdagingen die de meesten niet durven aanraken. Ze profiteren van de goede zaak. Deze benadering wordt sociaal ondernemerschap genoemd, en een goed voorbeeld is TenCate Geotube en hun oplossing tegen klimaatverandering.

De video hieronder legt in detail uit hoe hun geosythetische geotubes schade aan stranden hebben gestopt die veroorzaakt wordt door orkanen.
In het “VentureLab International Programme” kunt u veel te weten komen over tal van andere strategieën om zakelijke kansen te ontdekken. Klik hier om meer te lezen over de strategie- module van ons programma.

Twentse cv-bank ‘4 minutes’ grootste online uitzendbureau van Nederland

Leendert Schuller (58) was deze week de 3333e kandidaat die zijn cv plaatste op de site van online uitzendbureau 4 minutes. De commercieel binnendienstmedewerker werd door 4 minutes directeur-eigenaar Daan Slütter verrast met een taart en een bos bloemen. Met deze aantallen mag het bedrijf zich het grootste online uitzendbureau van Nederland noemen. Vooralsnog opereert 4 minutes echter uitsluitend in Twente.

De mijlpaal werd al binnen acht maanden na de start van 4 Minutes bereikt. Slütter bedacht zijn bedrijfsconcept toen mensen in zijn omgeving een baan zochten. Steeds moesten ze zich opnieuw inschrijven. Dat kon anders, vond de bedrijfskundige. Bij VentureLab vond hij een flexplek en een coach, en startte zijn bedrijf.

Ongeveer de helft van de ingeschreven kandidaten is op dit moment actief zoek naar een baan. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de aangeboden cv’s hoog blijft, worden oudere cv’s verwijderd. Slütter: “De cv’s zijn de meest waardevolle asset, daarvoor komen werkgevers naar onze site. Daarom krijgt iedere ingeschrevene elke twee maanden automatisch de vraag of ze nog steeds op zoek zijn naar werk.”

Al 75 werkzoekenden vonden een baan. Volgens Slütter laat dat zien dat het met een innovatieve aanpak ook in deze tijd van economische crisis mogelijk is om een groot aantal mensen aan een baan te helpen,
Zo hoopt ook kandidaat nr. 3333 zijn droombaan snel te vinden.

Opening Apeldoorn Business Campus

Donderdag 9 oktober 2014 wordt Apeldoorn Business Campus officieel geopend door wethouder Johan Kruithof. Graag nodigen wij u uit om deze feestelijke opening bij te wonen!

Wat: Opening Apeldoorn Business Campus
Waar: Apeldoorn Business Campus (Prins Willem Alexanderlaan 651)
Wanneer: Donderdag 9 oktober (15.00 uur tot 16.30 uur, daarna netwerkborrel)

Meld u aan!


Apeldoorn Businesss Campus
Apeldoorn Business Campus is een platform waar ‘werken’ en ‘leren’ centraal staan. Een bruisende plek waar onderwijs en bedrijfsleven onder één dak zijn gehuisvest: kennis, ervaring en innovatie komen hier samen. Op Apeldoorn Business Campus ontstaat samenwerking die meerwaarde oplevert voor alle gebruikers!

Introductie ‘Venturelab Apeldoorn Business Campus’
Tijdens de opening maakt u kennis met een nieuw initiatief binnen Apeldoorn Business Campus: Venturelab. V-Lab is een business development programma, ontwikkeld in samenwerking met de Universiteit Twente. Gericht op potentiele start-ups én bestaande ondernemers die de lat hoog leggen, maximale groei willen realiseren en in potentie de internationale markt willen bedienen. Deelnemers volgen trainingen en krijgen intensieve individuele begeleiding en maatwerkondersteuning volgens een beproefde methode om hun ambities te kunnen realiseren.

Tot slot zal topondernemer Hans Kornmann (CEO van Divitel) u meenemen in zijn wereld van ondernemer zijn. Kortom, laat u inspireren!

U dient zich vooraf aan te melden bij Fabienne Stuart, fabienne@arramanagement.nl.
Geef u snel op!

Lancering Cyclodeo: zet zelf je fietsfilmpje op internet

Het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) lanceert vandaag samen met de gemeenten Helmond en Eindhoven: Cyclodeo. VentureLab deelnemer Samir Bendida ontwikkelde en implementeerde het platform met deze “launching customers”.

Met Cyclodeo kunnen fietsers zelf het fietsen in Zuidoost-Brabant promoten door de eigen fietstocht te filmen en te plaatsen op het internet:

http://sre.cyclodeo.com

Of bekijk de filmpjes die al door anderen zijn gemaakt en op internet gezet. Gewoon, omdat het leuk is. Tal van fietstochten zijn al op de site geplaatst.

Het gaat op deze site om fietsers die hun fietstocht filmen, zoals te zien op onderstaande twee links:

 

Meer mensen, vaker op de fiets, daar gaat het om. Als meer mensen vaker fietsen, helpt dat op tal van terreinen zoals recreatie, verkeer, sport, zorg en welzijn. Door vaker te fietsen bevorderen we gezondheid, duurzaamheid, landschap, design en innovatie. En tevens faciliteren we daarmee onze mobiliteitsbehoefte.

Contactpersoon bij het SRE: Pieter Goossens.

Foto Samir Bendida