De Tiende Kruistocht debuutroman Rob Weeber

Recent verscheen de debuutroman van Rob Weeber, getiteld ‘De Tiende Kruistocht’ (categorie: fictie). Het boek is een thriller, die zich afspeelt in het moderne Turkije. Hoewel de titel een historische ridderroman suggereert, is niets minder waar. De verwijzing naar de oudheid bestaat puur uit de twee strijdende partijen in het boek.

Het boek neemt de lezer mee in de strijd tussen de Oosterse kerk en de Turkse regering. Via een opgedoken manuscript uit de achtste eeuw A.C., denkt de Oosterse Kerk een troef in handen te hebben, waarmee ze haar achterstandspositie kan ombuigen naar een positie van gelijkwaardigheid. Er wordt een plan uitgedacht, waarbij de kerk haar eigen grenzen van ethiek ver overschrijdt.

Na jaren van voorbereiding is het zover en wordt het plan in gang gezet. Wat dan volgt, is een kat en muis spel tussen de Kerk en de Turkse geheime dienst, wat in geval van een foutieve afloop de wereldvrede ernstig in gevaar kan brengen. De lezer wordt in het verhaal meegenomen naar exotische oorden en locaties. Langzaam ontvouwt zich het complot, waarbij spanning tot het laatst gegarandeerd is.

Rob Weeber (1957), is getrouwd met Yvonne en heeft twee volwassen kinderen. Het schrijven van een boek is lang een wens geweest en pas sinds enkele jaren een echte passie. ‘De Tiende kruistocht’ is Weeber’s eerste roman. Daarnaast werkt Rob sinds oktober 2011 aan de ontwikkeling van zijn bedrijf, met support van VentureLab Twente.

De Tiende Kruistocht is te bestellen bij uitgeverij Free Musketeers via de website onder ISBN nummer: 978-90-484-2257-9.