Twentse cv-bank ‘4 minutes’ grootste online uitzendbureau van Nederland

Leendert Schuller (58) was deze week de 3333e kandidaat die zijn cv plaatste op de site van online uitzendbureau 4 minutes. De commercieel binnendienstmedewerker werd door 4 minutes directeur-eigenaar Daan Slütter verrast met een taart en een bos bloemen. Met deze aantallen mag het bedrijf zich het grootste online uitzendbureau van Nederland noemen. Vooralsnog opereert 4 minutes echter uitsluitend in Twente.

De mijlpaal werd al binnen acht maanden na de start van 4 Minutes bereikt. Slütter bedacht zijn bedrijfsconcept toen mensen in zijn omgeving een baan zochten. Steeds moesten ze zich opnieuw inschrijven. Dat kon anders, vond de bedrijfskundige. Bij VentureLab vond hij een flexplek en een coach, en startte zijn bedrijf.

Ongeveer de helft van de ingeschreven kandidaten is op dit moment actief zoek naar een baan. Om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van de aangeboden cv’s hoog blijft, worden oudere cv’s verwijderd. Slütter: “De cv’s zijn de meest waardevolle asset, daarvoor komen werkgevers naar onze site. Daarom krijgt iedere ingeschrevene elke twee maanden automatisch de vraag of ze nog steeds op zoek zijn naar werk.”

Al 75 werkzoekenden vonden een baan. Volgens Slütter laat dat zien dat het met een innovatieve aanpak ook in deze tijd van economische crisis mogelijk is om een groot aantal mensen aan een baan te helpen,
Zo hoopt ook kandidaat nr. 3333 zijn droombaan snel te vinden.